top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Strømprisen må opp!

Synspunkt 06.10.2023: Stortingsrepresentant Gro-Anita Mykjåland (Sp)  mener det er en dårlig ide at strømmen er billig. Den må opp slik at energiselskapene kan bygge ut mer, sier hun til avisen Fædrelandsvennen.


Illustrasjon: Stortingsrepresentant Gro Anita Mykjåland, foto Stortinget

Av Knut Erik Severinsen, publisert 06.10.2023


"Samfunnet er ikke tjent med så lave strømpriser som 5 øre for en kWh. Da ville det ikke vært økonomisk forsvarlig å bygge ut mer fornybar kraft, og det trenger vi virkelig når stadig større del av samfunnet skal elektrifiseres," sier Gro Anita Mykjåland i et intervju med regionavisen Fædrelandsvennen.


Likeledes mener hun at  utenlandskablene ikke  har hele skylden for de store prisforskjellene internt i Norge. Også et  dårlig utbygd strømnett må derfor ta sin del av skylden for de høye prisene.


Reaksjonene i kommentarfeltet lot ikke vente på seg:

  • Totalt forkastelig og usmakelig holdning hun har å komme med. Men hun har vel såpass mye inntekt i året at hun ikke kunne brydd seg mindre.

  • Gro Mykjåland, ta deg en tur i matkøene i byen for å spør hvordan de har det, med de strømprisene som er med på å velte lasset slik at de ikke har til mat på bordet!!!!

  • Samfunnet er ikke tjent med så lave priser? Tenker at samfunnet er ikke tjent med å ha slike politikere.


For ingen her på Sørlandet forstår hvorfor vi skal betale mye mer for strømmen enn i resten av landet. Hver eneste dag!

At vi på Sørlandet skal betale 4-5 ganger så mye for strømmen som de nå har gjort i Oslo i flere mnd. en så fundamental urimelig forskjellsbehandling av ,, vanlige ,, folk at det minner om keiserens nye klær.


Ta deg sammen, Gro Anita Mykjåland, og slutt å gå ut i media med denne kunnskapsløse retorikken om at dette må vi da forstå. For ingen her på Sørlandet forstår hvorfor vi skal betale mye mer for strømmen enn i resten av landet. Hver eneste dag!


Gro-Anita Mykjåland  representerer som kjent Senterpartiet på Stortinget. Hennes uttalelser til avisen Fædrelandsvennen er hun nok ikke alene om. De som så på Debatten forleden dag så også Arbeiderpartimannen og statssekretær Andreas Bjelland Eriksen si akkurat det samme. At det er en form for konsensus i hele Stortinget, med et hederlig unntak i partiet Rødt, er nok temmelig nære sannheten.


Det finnes kun en løsning, og det er å slutte å velge inn politikere som sier en ting og mener og gjør stikk motsatt.

Så, kjære leser, når du hører politikere som f. eks Mathias Bernander, påtroppende ordfører i Kristiansand, sier at  det første han vil gjøre er å reise til Oslo og snakke sentrale politikere til vett, ja da skjønner du at de fleste av dagens politikere ikke holder det de lover. Intet annet.

EØS avtalen regulerer dagens strømmarked mellom ACER. Samme ACER har laget et europeisk strømkart, kalt Hansa-området. Det innbefatter store deler av Europa, og NO2 område i Norge. EU vil aldri tillate at NO2-område fjernes fra Hansa-kartet. EU vil heller aldri tillate at NO2-område får egne innenlands strømpriser. Denne delen av Norge som er innlemmet i Hansa kartet sitter klistret i gjørma, det er det bare å venne seg til med. Så kan vi jo alltids glede oss over strømstøtten da, som er 70 eller var det 90 prosent på alt over 70 øre/kWh.


Det finnes kun en løsning, og det er å slutte å velge inn politikere som sier en ting og mener og gjør stikk motsatt. Gro-Anita Mykjåland  skal ha kreditt for en ting, hun er i det minste ærlig med sine meninger, uten at det hjelper folk noe som helst!


Fakta: Gro - Anita Mykjåland, født 4. september 1976, er en norsk politiker (Sp) som siden 2021 er innvalgt på Stortinget for Aust-Agder.

Hun var Ivelands ordfører fra 2011 til 2021. Før hun ble valgt til ordfører hadde hun sittet en periode i kommunestyret og formannskap.Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.no
Comments


bottom of page