top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Regjeringens kamp mot Agder fortsetter, nå har vi dyrest strøm i landet

Synspunkt 02.08.2022; Regjeringen har glemt Agder. Vi har landets dyreste strøm, en kvinneklinikk med uverdige forhold og veibygging som har stanset. Norge trenger en regjering som setter norske innbyggere og norsk næringsliv foran EUs behov for kraft hevder fylkestingsrepresentant Steinar Bergstøl Andersen (FrP) i denne artikkelen.


Illustrasjon: To gode venner. Foto: Jonas Gahr Støre


Av fylkestingsrepresentant Steinar Bergstøl Andersen (FrP), publisert 02.08.2022


Norges dyreste strøm er sørvest i Norge. Altså er blant annet Agder igjen utsatt for regjeringens angrep mot oss vanlige folk. For noen uker siden skrev Fædrelandsvennen om ansatte som sa at sykehuset i Kristiansand og kvinneklinikken var lokalisert i et kondemnert bygg som i realiteten er ubrukelig. Vi har også kunne lese i sommer at veiutbyggingen, som FrP satte i gang ved å opprette selskapet Nye Veier AS og planlegge for firefelts motorvei mellom Stavanger og Kristiansand, ble stoppet. Det skjedde mindre enn ett år etter at Arbeiderpartiet sammen med Senterpartiet kom inn i regjering. Men Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har siden han ble finansminister vært på «GJEMMEKONTOR»!


Vi vet alle at regjeringen kan gjøre noe med krafteksporten, og strømeksporten. Men de velger å prioritere EU fremfor oss som bor her. Jeg har siden denne krisen oppsto tenkt lenge på hvilket motiv regjeringen har for denne groteske behandlingen av Sørlandet. Høyest strømpris i landet, en kvinneklinikk som skulle rustes opp de neste årene, men nå er utsatt på ubestemt tid, og kutt i veiutbyggingen til Nye Veier AS. Hvorfor ønsker regjeringen å straffe blant annet Agder med overlegg på denne måten?

Vi kan ikke ødelegge vårt eget land fordi regjeringen velger EU fremfor oss.

Gerd Liv Valla som er tidligere LO leder, og sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet, sa i VG at regjeringen er redde for EU. De ønsker ikke å gjøre noe som kan ødelegge forholdet mellom Arbeiderpartiet og den politiske eliten i EU. Valla kjenner Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre godt, og hun vet hvilke prioriteringer han har. De prioriteringene er EU, ikke oss som bor på Sørlandet. Vi bor nærmest det europeiske strømmarkedet, og det er derfor vi har høyest strømpris. Det er en enkel oppgave for en statsminister og regjering å hurtig og effektivt kutte krafteksporten til EU. Men regjeringen velger helt bevisst og med fullt overlegg å prioritere EU fremfor oss som bor og arbeider i Sørvest-Norge. Norge trenger en regjering som setter norske innbyggere og norsk næringsliv foran EUs behov for kraft. Vi har behov selv. Vi kan ikke ødelegge vårt eget land fordi regjeringen velger EU fremfor oss.

Landet trenger endring. Vi som bor i Agder må kjempe tilbake ved å påføre Arbeiderpartiet og Senterpartiet smertefulle tap i 2023, og i 2025. Vi som bor i Norge, og da spesielt vi som bor i Agder, vinner når AP, SV og SP taper. Det mener jeg er et faktum som nå burde være åpenbart for alle.


Steinar Bergstøl Andersen (46) har studert Business and Management i England, og er leder av hovedutvalg for Kultur, Folkehelse og Frivillighet i Agder fylkeskommune.

Han har erfaring fra politikk, næringsliv, styrearbeid og organisasjon.

I tillegg til å være en del av politisk ledelse i Agder, arbeider han også som veileder i NAV.
Kommentarer? Gå til vår Facebookside, eller send til post@argumentagder.noความคิดเห็น


bottom of page