top of page
  • Forfatterens bildeArgument

God sommer


Illustrasjon: Sommernatt, foto Ingjerd Skagestad


Av redaksjonen, publisert 01.07.2022


Vi er nå over i juli, og feriestemningen er i ferd med å få fotfeste. Og godt er det, for vi trenger alle et avbrekk fra hverdagen for å samle krefter til ny innsats når sommeren går mot slutten. Vi i Argument Agder er intet unntak, og vi ser nå frem til noen rolige uker.


Det har vært en hektisk vår. Flere viktige saker har preget våre spalter. Regjeringens beslutning om at innbyggerne i Søgne og Songdalen skal få si sin mening om storkommunen har satt sinnene i kok i Kristiansands administrative og politiske ledelse. Reaksjonene var overraskende klare og sterke. Særlig ordfører Jan Oddvar Skisland hisset seg opp, og "brølet" ga gjenklang helt til Oslo. Med den følge at Skislands egen partileder, statsminister Jonas Gahr Støre, satte seg på flyet til Kristiansand for en medarbeidersamtale med lederen for et gryende storbyopprør. Siden har vi hørt lite fra Skisland, og storbyopprøret stilnet av før det var begynt. Og Søgne og Songdalen får sin folkeavstemming i en eller annen form.

Vi er også vitne til en politisk generasjonsveksel i Sørlandets største by. De tradisjonelt viktigste partiene skifter nå alle ledelse, og går til valg neste høst med et helt nytt og meget yngre topplag. Partienes nye ledelse bedyrer imidlertid alle at de står fast på forgjengernes politiske retning. Om de vil holde fast på sine løfter gjenstår å se når valget nærmer seg.


Og bakom synger Ukraina-krigen med all sin gru. Den påvirker vår hverdag med absurde drivstoffpriser og uro for verdens matvareforsyning. Også vi kan måtte betale en langt høyere pris for vårt daglige brød enn vi til nå har vært vant til. Markedsliberalistene anført av velutdannede, selvsikre og høylytte økonomer har nemlig fastslått at vi som nasjon er så rik at vi alltid vil ha råd til å kjøpe det vi trenger. Derfor kunne Statens Kornforretning legges ned, og kornsiloene ombygges for andre formål. Og de som betaler gildet er de deler av befolkningen som fra før av sliter. Altså de fattige, som nå blir enda fattigere!


Men nå er det sommer, og vi skal ikke være gledesdrepere. Sommeren og solen er der for alle, og vi i Argument Agder går nå inn i en forsiktig sommerdvale. Vi kommer ikke til å synke hen i dyp søvn, men snarere innta en doven sommerdrøs. Med dertil lettere sommermat og nøktern drikke. Men skulle det dukke opp saker av betydning som vekker lysten til å finne fram tastaturet, vil vi være raskt på pletten med kommentarer. Så glem oss ikke, men sjekk nettsiden jevnlig for nye artikler.


Med dette ønsker vi våre lesere, støttespillere og sympatisører en riktig god sommer!Kommentarer? Gå til vår Facebookside, eller send til post@argumentagder.no


Comments


bottom of page