top of page
  • Forfatterens bildeArgument Agder

Er strømkrisen over?

Synspunkt 06.05.2024: Gruppeleder for Arbeiderpartiet i Kristiansand, Kenneth Mørk, hevder i et innlegg på sin egen Facebook-side nylig at "Vi har kommet trygt gjennom strømkrisa, rentetoppen er nådd og prisene er på vei ned. Folk skal få bedre råd, folk skal oppleve å være trygge i jobb og i eget land". Ingenting av dette stemmer.


Av Knut Erik Severinsen, publisert 06.05.2024


Dagens strømpris varierer voldsomt. Noen dager har vi sett "gamle priser, andre dager opp mot 250 øre/kWh. Det er dyrt, uansett hvordan man snur eller vender på det. For ordens skyld så er 250 øre/kWh inkludert alle avgifter, nettleie og merverdiavgift. Selve strømprisen er som noen påstår bare halve sannheten. Resten er enkelt fortalt strømpris det også!


Arbeiderpartiets gruppeleder mener altså at strømkrisen er over. Så klarer han å lire av seg den frasen vi hører blant annet fra Jonas Gahr Støre og Terje Åsland: "Vi må bygge ut mer fornybare strømkilder". Mørk vet det sikkert, men utbyggingen må sees i minst et 15 års perspektiv, og at Europa vil sluke denne strømmen umiddelbart.


Renten skal ned, hevder Mørk i sitt Facebook-innlegg! Godt å høre om Mørk hadde vært sentralbanksjef. Mulig at Mørk heller ikke har fått med seg at vi nettopp er eller i nær fremtid er ferdig med årets lønnsoppgjør. Med en oppgang i lønnen for de fleste på 5-6 prosent, samt at det er urovekkende inflasjonstall fra blant annet USA, vil nok rentenedgangen vente på seg. Ja, det er like stor eller større sjanse for at den faktisk vil stige.


Prisene skal ned, påstår Mørk i sitt Facebook-innlegg. Det vil selvsagt neppe skje. Mørk kan jo i sitt neste facebook innlegg legge frem de varene han mener er satt ned i pris. Kaffe, f.eks kostet for et år siden 100 kr kg. Nå koster den samme kaffe 220 kr kiloen. Enkelte dager så er den billigere, men det har ingenting med at prisene går ned. Det skyldes nok heller priskrig mellom selskapene som selger mat i dette landet.


At folk har trygge jobber er også en frase fra Mørk som fortjener en kommentar. Kristiansand har og er inne i en konkursbølge. Akkurat i disse dager mister 220 personer jobben i Agder gruppen. For ikke lenge siden røyk en haug ut når solcellefabrikken Rec-Solar la ned.


I tillegg får folk snart en ekstra regning signert Kenneth Mørk når 12-13 nye bommer kommer opp i og rundt Kristiansand. Da blir nok køene der de deler ut gratis mat enda lengre.


Hele Mørks Facebook-innlegg er etter min mening nært opp til hån av folk som meg med dårlig råd. For faktum er at strømkrisen er ikke over, folk må velge mellom strøm eller et måltid mat! Renten vil ikke gå ned, den vil mest sannsynlig stige. Og maten vil neppe komme ned på 2021-nivå eller 2023 for den saks skyld.


Slike innlegg er ikke annet en bløff.Kommentarer? Gå til vår Facebook-side eller send til post@argumentagder.no


Comments


bottom of page