top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Er Steinar J. Olsen fredet?

Synspunkt 23.06.2023: Hva er årsaken til at ordførerkandidat for Høyre, Mathias Bernander, viser tilbakeholdenhet overfor sentralstyremedlem og viktig Høyre-sponsor, Steinar J. Olsen, mens han ikke gjør det overfor andre medlemmer av Høyre?


Illustrasjon: Gatekunst i Steinar J. Olsens eie., foto privat

Av Jorunn Aaselle Olsen, bystyremedlem (Pp) publisert 23.06.2023


Ønsker åpenhet

Da nyheten om at Steinar J Olsen besitter et av de anonyme bildene i sitt eget private hjem på Høvåg, var det nok mange som satte kaffen i halsen. Olsen ønsker utad å fremstå som en pioner innenfor åpenhet. Stadig vekk skriver han kronikker om hvor viktig det er for hans bedrift å være åpen. Åpenhet er fremtiden uttalte han nylig. Olsen er i dag medlem av sentralstyret i Høyre sammen med blant annet Erna Solberg. Han er kjent gründer av bedriften Stormberg og var medlem av ytringsfrihetskommisjonen.


Taus om mobbebilder

Olsen har helt frem til i dag vært helt taus om hans rolle rundt bildene av Einar Øgrey Brandsdal og en rekke andre kjente personligheter. Bilder som av mange blir ansett for å være mobbing. Brandsdal har også utfordret Olsen om sin aktive rolle i et leserinnlegg i Fædrelandsvennen, og samtidig bedt ordførerkandidat Mathias Bernander bidra til at hans sponsor til valgkampen er åpen om hans rolle. Fremfor å svare Brandsdal eller Fædrelandsvennen, angrep de heller Brandsdal om hans egen åpenhet.


Spørsmål møtt med motspørsmål

Hvor mye har Brandsdal brukt på Sørlandsnyhetene var det de heller ville ha svar på, fremfor å svare på Olsen sin rolle i saken. Dagen etter fikk de overaskende svar fra Brandsdal på hans facebook-vegg. Brandsdal var klar på at dette spørsmålet har Bernander allerede fått svar på for en stund siden. Det var heller ikke hemmelig skrev Brandsdal, og han oppfordret Bernander til å dele dette tallet med hvem han ville. For Brandsdal hadde gitt Bernander beskjed om at dette ikke var hemmelig. Så da vet vi at Brandsdal har vært åpen i saken.


Hvorfor svarer ikke Olsen?

Bernander og Olsen derimot forsetter å være feige og gjemmer seg under teppet. Åpenhet er noe de tydeligvis ikke er opptatt av i denne saken. Og konspirasjonene vil naturligvis spre seg. Hvorfor klarer ikke Olsen å svare på et så enkelt spørsmål? Hva er det han skjuler? Har han vært med å finansiere kunstneren? Hvorfor har hans familie valgt å ha et slikt bilde i sitt private hjem? Olsen, vær en mann og vær åpen. Du kan ikke gjemme deg for alltid.


Bernanders rolle

I følge Brandsdal var det før Olsen ble avslørt også en annen sentral listekandidat i Høyre som ble anklaget for å ha noe med bildene å gjøre. I dette tilfelle var Bernander svært behjelpelig med Brandsdal for å finne ut om vedkommende stod bak bildene eller ikke. Bernander kunne fortelle til Brandsdal at han ikke sto bak. Brandsdal takket for hjelpen og satte pris på det.


Bernanders forskjellsbehandling

Og det her det virkelig skurrer for meg. Hvorfor klarer ikke Bernander å ringe Olsen og spørre om det samme?

- Hvorfor forskjellsbehandler Bernander disse to menneskene? Anser han de ikke til å være like verdifulle mennesker?

Som Brandsdal skriver på facebook. Det er to forskjeller på disse to personene. Den ene har ikke økonomiske muskler til å støtte Bernander i valgkampen, mens Olsen har.

Den ene sitter ikke i sentralstyret i Høyre, mens Olsen gjør. Den ene satt ikke i ytringsfrihetskommisjonen , mens det gjorde Olsen.

- Er det slik at Bernander freder de som støtter ham økonomisk i valgkampen med ubehagelige spørsmål?


Hvorfor forskjellsbehandling?

Det håper jeg Bernander velger å være åpen på. Hvorfor driver han med forskjellsbehandling av to ulike personer i Høyre?Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.noความคิดเห็น


bottom of page