top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Terje Dragseth med ny bok


Kultur 07.10.2021: Kristiansands lokale forfatter, musiker og filmregissør, Terje Dragseth, er aktuell med ny bok. EPIFANIER ll er bok nr. 2 i en lengre serie under vignetten EPIFANIER. Epifani kommer av gresk epifaneia, som betyr ‘åpenbaring’. I antikken betegnet det gudenes tilsynekomst på scenen. Av James Joyce brukt om glimtvise åpenbaringer i det hverdagslige.

Av Bernt H. Utne, publisert 07.10.2021


Argument Agder har fått forfatterens tillatelse til å gjengi utdrag fra boken:47

Drankeren med stive bein ved stålbordet i gårdhaven tilknytta puben inhalerer dypt draget fra en sigarett, drikker dagens første halvliter pils halvveis ut, tar glasset fra munnen, ansiktet faller til ro - før han igjen setter glasset til munnen og drikker helt ut.


48

Inn under den traktforma taklampa av papp, som en japansk paraply sett ovenfra, flakser en møll med vingene. Det kommer en pappaktig lyd når den i en rus av lys stanger mot skjermen. Møllens skygge tredobles mot den brennende varme lyspæra, sikksakker ut mot ytterkanten av lampeskjermen hvor den plasserer seg , legger vingene inn mot den lette kroppen, og to grå, trådforma antenner dirrer sansende fra siden av hodet ut i det mørket som snart brått vil komme..


50

I trange banangule bukser, knallrød t-skjorte og nedtråkka sandaler står mannen i 40-åra midt i den trafikkerte gata i medinaen og snakker ut i løse lufta. Mellom fingrene i den høyre hånda en rykende sigarett, jevnlig veiver han opp mot panna, presser tommelen inn mellom øya, og med store fakter fremfører han opphisset en dramatisk monolog. Så stopper han brått, vender om og sprader nedover gata inn i dagen av støv og plutselig vind.


62

Midt i mørkeste vinternatta står jeg til knes i snø som føyker, holder høyre hånd skjermende over den blafrende flammen fra lighteren, får glød i en stor sigar, mens isvinden og snøfillene suser om ørene. Sigarrøyken ut av min halvåpne munn slukes av mørkets gap.

Boken utgis av det lokale forlaget LORD JIM PUBLISHING, og er tilgjengelig i alle bokhandler og bibliotek.
Kommentarer? Gå til vår Facebookside, eller send til post@argumentagder.no
コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page