top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Perleporten - organisert hatkriminalitet?

Synspunkt 14.09.2023: Hva får det gode borgerskap i Kristiansand til å organisere seg i en hatgruppe, skrive illsinte og hatske facebookmeldinger, stille seg bak en hatefull kunstutstilling og finansiere en spillefilm som fremstiller en av byens egne og hans familie i de mest nedrige og avskyelige vendinger?


Illustrasjon: Fra premieren på filmen Perleporten. En av Einar Øgrey Brandsdals sterkeste kritikere og medlem av FB-hatgruppen nevnt i artikkelen, Melissa Lesamana, tildeler filmen terningkast "dobbel sekser", foto privat.

Øystein Steiro Sr., publisert 14.09.2023


Hvorfor?

Hva er det som får det gode borgerskap i Kristiansand til å gå så fullstendig fra konseptene at de organiserer seg i en hatgruppe, skriver illsinte og hatske facebookmeldinger, stiller seg bak en egen kunstutstilling om "Hatets kunst" (Angel of Death) og finansierer en spillefilm som Perleporten, som fremstiller en av byens egne, hans ektefelle og hans mor i de mest nedrige og avskyelige vendinger?


Hva har han gjort?

Hva er det konkret Einar Øgrey Brandsdal har gjort som har pisket opp sinnet så sterkt hos den engere krets av lokalpolitikere, ledende ansatte i kommunen, store deler av handelsstanden, lokale fiduskunstnere og mediafolk, at de har satt i gang noe som mest likner en vendetta av trakassering og organisert hatkriminalitet rettet mot en enkeltperson og hans nærmeste?


Siktemålet er åpenbart å foreta et karakterdrap på hovedpersonen. Det interessante spørsmålet er hvorfor.

Perleporten

Filmen Perleporten er så latterlig naiv og gjennomskuelig i sin dårlig skjulte agenda at jeg ikke skal bruke mye tid på den. Den fremstiller filmens hovedperson, Øgrey Brandsdal, som en onanerende moron som horer, drikker og gambler og som en fullstendig amoralsk og skruppelløs person. Filmen fremstår som skoleteater snekret sammen på gutterommet og et langtekkelig gjesp av bortkastet tid.

Siktemålet er åpenbart å foreta et karakterdrap på hovedpersonen. Det interessante spørsmålet er hvorfor. Hvorfor ønsker de så inderlig Einar Øgrey Brandsdal død og begravet? Og hvem er det egentlig som står bak?


Hvem står bak?

Det skal ha begynt med en hemmelig facebookgruppe etablert av Cornelius Jakhelln etter forrige bystyrevalg (oktober 2019) med 25 av byens selvoppnevnte samfunnsstøtter som medlemmer. Det fortsatte med utstillingen "Angel of Death" (Red. mrk: Angel of Death betyr Dødsengelen, også et kjent kallenavn på nazilegen Josef_Mengele ) i 2020 hvor den samme "kunstneren" Jakhelln i en sann smørje av hakekors og nazi-symboler lar Brandsdal korsfestes, druknes, skytes og brennes i helvete samtidig som moren omtales som en hore og bestefaren som Judas. (Red. mrk: Cornelius Jakhelln kandiderte forgjeves for Høyre ved årets valg om en plass i bystyret). Og det har nå kulminert med Perleporten som typisk nok ble lansert midt i valgkampen.


Talte kultur - og politikkmiljøet midt i mot

For Brandsdal har gjort noe så uhørt som å driste seg til å tale Klubben og kulturfiffen i byen midt i mot og si det han mener om åpenbare feilprioriteringer og slumsete politikeres skjødesløse forvaltning av skattebetalernes penger, om manglende habilitet og tvilsomme bånd mellom sentrale politikere i de store etablerte partiene og de etablerte nettverkene i lokalt næringsliv, i kultursektoren, i kommunen og i media. Det har særlig dreid seg om bruken av skattebetalernes penger til å huse Tangens kunstsamling, og om de fullstendig urealistiske besøkstallene og budsjettene som ligger til grunn for driften av Kilden og Siloen.

Å utfordre den lokale kulturelitens og deres sugerør i Cultivas rikholdige kasse på 2,4 milliarder kroner (mai 2023) gjør du ikke ustraffet. Kampanjen mot Brandsdal har åpenbart et politisk siktemål, å nøytralisere Brandsdals kritikk. Perleporten er finansiert med skattebetalernes penger, bl.a. med en million kroner fra Cultiva.


SÃ¥nn sett bekrefter det bare de tette nettverkenes rolle og habilitetens svake stilling i Kristiansand.

Cultivas rolle

Det stiller Cultiva i et underlig lys. Cultivas styreleder, Kjersti Løken Stavrum, har til og med en rolle i filmen. Hun har en åpenbar partsinteresse i å forsvare Cultiva mot Brandsdals kritikk. Men hun har ingen hjemmel til å bruke fellesskapets midler til å finansiere et karakterdrap og en politisk nidkampanje mot en medborger og hans familie, som i dette tilfellet. Det er sterkt kritikkverdig, særlig fra en dreven journalist som Løken Stavrum som bør vite bedre. Dette bør få et etterspill.


Nettverkenes rolle

Sånn sett bekrefter det bare de tette nettverkenes rolle og habilitetens svake stilling i Kristiansand. Og ikke minst bekrefter det en fullstendig mangel på moral og respekt for hvordan ytringsfriheten bør forvaltes i et demokrati.


Stå frem!

De som står bak denne hatkampanjen burde i stedet stå frem på flatmark og begrunne hvorfor de så inderlig ønsker Einar Øgrey Brandsdal politisk og sosialt død og begravet.


(Oppdatert 14.09.2023 kl 0933)



Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.no






bottom of page