top of page
  • Argument

Og bakom synger «kranene»

SYNSPUNKT: Bor vi på en byggeplass? Veier stenges og omkjøring er en del av dagen nå. Hva skjer med lille Lund? Utbyggere finner enhver ledig flekk de kan bygge store blokker på. I håp om å tjene STORE penger. For det er bare derfor, og ikke for noe annet.

Foto: Thorstein Johannessen

Av Merethe Almrost – publisert 15. juni 2020


I fare for å gjenta meg selv: Alle kan ikke bo på Lund. I forbindelse med slik utbygging må gamle rør og annet som ligger i bakken graves opp og skiftes. Derfor stengte veier og omkjøringer. Og huller i veiene.

Ser man på noen plasser der det bygges, og hvor mange ønsker å bygge. Bjørndalssletta er et eksempel på at folk ikke står i kø før å kjøpe leilighet. Det fristes med 2 års gratis barnehage i håp om å kapre kunder. Her kan man nesten spytte bort på E 18 fra en del terrasser og trafikkstøyen er enerverende. Forurensning fra trafikken her ? Videre til Prestebekken eller Bispegra. Flere blokker på gang her, og ikke alle har utsikt. Unntatt til naboen da. Også her mye lyd fra Østre Ringvei.

Industriområdet er ikke vakkert og trengte en make-up. Her kan det bli riktig så fint etter hvert. Men det vil ta år. Leilighetssalget går tregt, men det er bare å stå på. For det er sikkert noen som vil bo med Østre Ringvei som nærmeste nabo, på et bygge-område som vil forbli det i mange år.

Kongsgårdbukta må også nevnes. Noen ønsker seg den. Så kommer Lund torv. Gigantgreier for studenter på gjennomreise. Når dette blir en realitet selges og rives nok de gamle SIA bygningene i Teglverksveien. Roligheden. Nok et potensiale for flere blokker? Det er fortsatt ledige leiligheter på Tobienborg. Her kan man greit følge med hva naboen gjør og kose seg ute uten å bli solbrent. Ellers et pent område.


Vi bor i Teglstien, en liten blindvei, med båthavna og Bertes som nærmeste nabo. I tett nærhet til vår oppkjørsel har en av byens kjente utbyggere kjøpt et lite hus med en liten hage. Han ønsker seg sterkt 2-3 hus til, med hager til. For her vil han bygge blokker og rekkehus. Det er i grunnen ikke plass til dette her, med tanke på infrastruktur og alt som følger med slik fortetting. Vi som naboer foreslo en redusert bygningsmasse, men da ville han ikke tjene nok penger. WHO CARES!!!

Nå går vi videre med saken. Vi håper kommunen snart setter foten ned og sier NEI til mer fortetting og blokker på Lund, i fra før tettbebygde områder. Vi skal også leve med, og få merke bygginga av nye Wilds Minde skole. En dyd av nødvendighet, men det vil nok ta noen år.

Jeg foreslår at vi som bor på Lund får redusert eiendomsskatt mens all bygginga foregår. Og, for ikke å glemme Marvika. Den burde fredes og gjøres om til rekreasjonsområde for alle de nye beboerne. Lykke til!

Kommentarer? Send til post@argumentagder.no

Comments


bottom of page