top of page
  • Forfatterens bildeArgument

«Mørk og Bernander-metoden»


KOMMENTAR 27.10.23: Ledende politikere i Kristiansand påstår at de er opptatt av lokaldemokratiet. Det står ikke til troende.

Av Kathinka Aslaksen, publisert 27.10.23


Våre lokale partiledere Kenneth Mørk (Ap) og Mathias Bernander (H) har deltatt på en høring om Søgne-Songdalen-saken. De fremførte der det forslitte argumentet mot en innbyggerhøring / folkeavstemning om reversering av kommunesammenslåingen:


"Av respekt for lokaldemokratiet må dette stoppes".


For å få dette argumentet til å gå opp må tidsepoken for å ha respekt for lokaldemokratiet starte etter at Stortinget i 2017 med én stemmes overvekt vedtok å tvangssammenslå de to kommunene med Kristiansand mot befolkningenes og kommunestyrenes vilje.

Denne omskrivningen av historien har disse to politikerne gjentatt til det kjedsommelige i snart ett år, og nå sist både i Politisk kvarter (26/10) og for Stortingents kommunalkomite samme dag. Det ble nærmest pinlig da vår nye kommunalminister i det samme Politiske kvarter måtte minne dem om hva som skjedde i 2017.

Mørk og Bernanders voldsomme engasjement for lokaldemokratiet står ikke til troende. Det gjorde det heller ikke da metoden het «Skisland og co.-metoden». Dette handler om et ønske om å få beholde nye arealer som er fordelaktig for «gamle» Kristiansand.

Men vi har heldigvis kloke politikere på nasjonalt nivå: det inngir tillit når ministeren forholder seg til historiske fakta og handler deretter. Det ble begått en stor urett mot befolkningen i de to levedyktige kommunene. Den uretten må rettes opp igjen med en ny folkeavstemning. Da kan man begynne å snakke om lokaldemokrati.


Kommentarer, ris eller ros ? Gå til vår facebook-side eller send til post@argumentagder.no

Comments


bottom of page