top of page
  • Forfatterens bildeArgument Agder

Johannes åpenbaring

Poesi 28.11.2023: Dikt fremført av forfatter Terje Dragseth under støttekonsert for Palestina 23.11.2023.


Illustrasjon. Gutt i Gaza, Free Photo

Av Terje Dragseth, publisert 28.11.2023


HERRE: skriv med gull fra glødende ovn: Israel ledes av fascister. Skriv: sju stjerner og et tømt maskingevær skriv solen når den skinner i sin fulle kraft på stinkende lik


Israels blod er krigens og terrorens blod Jordens gamle slekt gråter


Herre, skriv som munnen skriver føttene, skriv: dødsrikets hemmelighet, den profetiske poesien * Den falne engelen som vil ødelegge jorden blir knust med en hammer av den 7 ende engelen og det som har vært skjult vil åpenbares.


Jøder fra Israel spotter Palestina. Satans navn i hatet. Dette satans paradis hvor løgnen bor.


Skal gullet seire? Skriv opp de nye reine klærne til Amal og Omar. Skriv opp den lemlestedes navn og gi henne vann å drikke.

Skriv opp 7000 døde barns navn og vend muren rundt Vestbredden mot Israel. Skriv i det palestinske flaggs farger sort hvitt rødt grønt skriv håpets navn Amal skriv livskraftens navn Omar


Overflod spyr svarte fluer over de rike fredsmeglere. Min nøkkel skal gløde og låse døra til helvete for godt. Skriv navnet på himmelen på nytt. Skriv: Det hele er en løgn.


Og se: høyre hånd kapper av venstre hånd og blodet faller over den hvite maktas menn blodet på min tunge er fra en hane Gud har skapt


Fjellveien jeg går på leder til fuckings NATO. Månen over fjellet roper til solen: myrdet! Militær industriens Generalsekretær Jens Stoltenberg spiller Imagine av John Lennon og vasker sine hender for skyld. Et missil koster 6 millioner kroner. Hvor mye koster et lik?


Og disse åpenbaringens sanger skal synges med fuzzpedal og det skal tennes røkelse til heavy metall musikk Og Det syvende segl i åpenbaringen åpnes på direkten i Dagsrevyen og det blir stille i himmelen I omkring en halv time


Rettferdighetens Engel løfter en brennende fakkel og blåser hagl og røyk over Israel. Stortinget formørkes av en mektig ørn på himmelen. En tredjedel av elvene brenner. En synthezier, som et fossefall, høres fra de høyeste fjell i Norge. Det tilhører også åpenbaringen.


Stortinget rammes av syv lyn. En tredjedel av skogene brenner. Natten et hangarskip av is.


Tanks med haler inntar byene i det intetanende Europa. Presidentens mordergjerninger frikjennes for syvende gang i FN. Fire engler stikker tannpirkere i rådgivernes munner. Politikk er dødens profeti.


Så skriver rettferdighetens engel på arabisk i lovforsamlingen for å fullbyrde framtida som er rettferdighet. Tordenens bok roper på profetene for at rettferdigheten skal oppfylles. Loven for å beskytte de fattige leses inn i loven for alle. Skriv engel, ta folket til englene.


Det er også sanne vitner i Jerusalem, i Beirut, i Lima, i Bejiing, i Oslo, som ser hates blod flyte Og de fattiges fornedrelse Og Israel fornedrelse.

*

En munn og en tunge er i kirkeasyl. Mange hellige i verden mister forstanden. Snart skal jordens fattige få makt til å snakke fritt, skrive poesi, plante trær, for salige er de som er milde av sinn, de skal arve jorden.


Såret makt er farlig. Syv veier åpnes for englene og de som frykter englene må vitne i retten. Gasshavet i nordsjøen åpenbares for de siste syv englene og englene spiller på ustemte elgitarer. Det er sinne i deres gjerninger, men de skal være rettferdige. Skogene fylles av svart røyk. Englene synger reint som fra stor ild: vær våkne og utålmodige.


Tygget blod til lidelsen. Solens pine har skjedd. Og en dikter kommer på besøk til seg selv etter å ha drukket sinnavin og snakker nå arabisk flytende til hellige utenfor vinduene hans. Han tømmer sin munn for skam under de høye fjella.


Han gremmes over kapitalismen, den hora, for hen selger seg skamløst til profittens hensynsløse Gud. Kapitalismen bærer blod til undergangen. Forræderiets time er hatets time. De rikeste kongene lever i øde land av sand og varm vind .


Statsmenn fulle som svin har ti hoder. De kondolerer konspiratorisk. Profetene spytter på dem, og de faller om som levende døde. Visdom en giftig hemmelighet gitt av syv engler. Kapitalen lever av overforbruk. Opp med hodet, du raske gutt og jente. Slekta di skal fostre konger.


Hellige myrdes overalt på jorden. Himmelen finnes ikke på YouTube. Babylons fall ropes opp i himlene. Haren spiser øynene til ørna. Generalene kastes i en ildsjø.


Ord som av glass kastes fra himmelen og ut over jorden. De sanne ordene biter. Falske profeter må pugge denne boka utenatt. Englene er trette av tomme himler.


De som holder fast i sin grusomme makt vil få dommen forkynt ikke på Tik tok men av et barn fra ruinene. Og nøkkelen til paradis gis til rettferdighetens engel.


Tusen og ett dikt kastes ut i fire verdenshjørner. Til slutt ødelegges tre tusen makter som bor i bevoktede palasser under kunstig skyer.


Vi ser en ny himmel og en ny jord. Skriv ned dette for disse ord er sanne.Diktet er en revidert utgave hentet fra forfatter Terje Dragseths bok: "Voodoo Science - Jakten på den intermentale partikkel". Poesi/Prosa. Cappelen Damm 2022.Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.no


Comments


bottom of page