top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Høstferie


Høstfarger, foto Argument Agder

Av redaksjonen, publisert 26.10.2022


Høsten har nå fått bite seg skikkelig fast og sette sine farger på naturen. Men høsten har også fått sette farge på Agders samfunnsliv med en rekke bemerkelsesverdige begivenheter. Sist ute har ledelsen i Agder Energi vært, som kan fortelle at navnet på den nye selskapet etter fusjonen med Glitre, blir Å Energi. Å er siste bokstav i alfabetet og uforståelig for andre enn nordmenn og dansker. I følge konsernledelsen skal det nye navnet bl. a. hjelpe selskapet med markedsføringsprofilen internasjonalt.


Det er dessuten i løpet av høsten blitt virkelig klart at våre folkevalgte politikere i Kristiansand, med Ap og H i spissen, har rotet det til i viktige saker for byen. De sa ja til å bruke 75 millioner kroner på et bygg på god matjord til barnehospice som ikke blir noe av, og Kristiansand Næringsselskap (KNAS) er kommet i en knipe. Bystyret godkjente støtte til Kunstsilo med et helt urealistisk driftsbudsjett, og Sørlandets Kunstmuseum (SKMU) er utrolig nok stengt. Et overdimensjonert Gartnerløkka-prosjekt ble vedtatt av bystyret, hvor de kalkulerte med at byen skulle få både i pose og sekk. Ytre Ringvei, som skulle komme dalende ned med statlige midler, spøker det nå for, og vi står foran et årelangt trafikkaos på Gartnerløkka. Når det gjelder havneflyttingen, som er planlagt til et sted uten jernbaneforbindelse og basert på stor årlig vekst som nå synes å utebli, er fremtiden uavklart Selv om ingen av de ansvarlige ennå vil innrømme det. Alle disse sakene har vi skrevet utførlig om.

Et lyspunkt vil vi likevel nevne i høstmørket. Viggo Kristiansen er fri. Det gjenstår riktignok noen formaliteter, men denne rettsskandalen ordnes det nå opp i.


I mellomtiden tar vi nå en velfortjent høstferie etter en meget hektisk periode siden slutten av juli. I denne tiden har vi publisert nærmere 70 artikler. Mange av dem har fått betydelig oppmerksomhet både lokalt og nasjonalt. Vi er tilbake et stykke ut i november, og i mellomtiden ønsker vi alle våre lesere alt godt.Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.no


Comentarios


bottom of page