top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Hillary Clinton på arrangement av Nobel komiteen

Synspunkt 09.12.2022: Nobelkomiteen har invitert tidligere utenriksminister og presidentkandidat i USA Hillary Clinton for å diskutere fremtiden til Afghanistan i Universitetets Aula i Oslo. Det reagerer fylkesordførerkandidat for Fremskrittspartiet Steinar Bergstøl Andersen sterkt på.


Illustrasjon: Presentasjon av Nobelkomiteens arrangement

Av fylkesordførerkandidat for FrP Steinar Bergstøl Andersen, publisert 09.12.2022


Jeg syntes det er upassende og sjokkerende at Nobel komiteen inviterer Hillary Clinton til seminar. Clinton stemte for Irak krigen som senator, en krig som FNs sikkerhetsråd stemte imot, hun var utenriksminister når NATO angrep Libya.


Hun ignorerte FNs sikkerhetsråd. Og nå skal hun tale på seminar arrangert av nobel komiteen. Det er nesten så man ikke tror det et sant. Dette må være første gang en tidligere utenriksminister og presidentkandidat, som stemte for en ulovlig krig som har kostet tusener på tusener av sivile irakere livet, skal tale på et arrangement av Nobels Fredsprisinstitutt.


Nobelkomiteen mister all kredibilitet hvis de ikke trekker invitasjonen. Hun har ingenting der å gjøre. Amerikanske politikere som støtter ulovlige kriger er de siste som bør inviteres til slike seminar.


Hvis hun kommer, så håper jeg hun svarer på om krigen mot Irak var ulovlig siden sikkerhetsrådet sa nei, og hvorfor ikke hun eller President Bush er stilt til ansvar.


Jeg registrerer at Norges utenriksminister også deler scene med Clinton. Hvis Huitfeldt har noe integritet, så forventer jeg at hun sier hva Norges holdning er til ulovlige kriger som bryter med FNs sikkerhetsråd.


Personlig så tror jeg at Annikken Huitfeldt er mer opptatt av å ta selfie med Hillary Clinton enn å si noe om hva hun mener om Norges holdning til ulovlige kriger som har destabilisert hele Midtøsten.


I Kristiansand så har vi Freds- og menneskerettighetssenteret Arkivet. Jeg håper at politikere som har aktivt støttet ulovlige invasjoner aldri blir invitert til Arkivet. Irak krigen i 2003 var brudd med FNs sikkerhetsråd, og dermed er Hillary Clinton diskvalifisert til å si noe om menneskerettigheter.Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.no


Comments


bottom of page