top of page
  • Forfatterens bildeArgument

God sommer !
Foto: Halvor Fjermeros


Av Bernt H. Utne, publisert 25.6.21


Sankt Hans-feiringen er forbi, og sørlandssommeren ligger for våre føtter. Igjen skal landsdelen få anledning til å vise seg fra sin beste side. Men selv om solen skinner fra skyfri himmel og terna leker seg i fjæresteinene er langt fra alt på Sørlandet idyll for tiden.


Koronapandemien har vist seg som en gjenstridig motstander med stadige nye og voldsomme utbrudd. Selv om de som nå smittes stort sett er unge og friske med liten fare for å utvikle alvorlig koronasykdom, fremstår landsdelen nasjonalt og internasjonalt for tiden som korona-smitteversting. Og debattklimaet har ikke blitt bedre til tross for mange og velmente innspill fra ulike hold.


Så vel debattklimaet som koronapandemien har vi i Argument Agder utførlig omtalt i løpet av siste halvår. Sammen med mange andre og viktige tema. En av de sakene som har vakt nasjonal oppmerksomhet er vår siste omtale av de tradisjonelle mediers nye "sannhetsdomstol" Faktisk.no. Den er faktisk ganske betenkelig. Særlig for ytringsfriheten. For målet med den såkalte sannhetsdomstolen er å definere hvilke meninger og ytringer som faller utenfor det gode selskap. Og faller du utenfor beskyldes du for å befinne deg i et såkalt ekkokammer, hengitt til skumle konspirasjonsteorier. Slikt er ikke bra mener de som står bak, og det er faktisk store deler av norsk medieverden!


På ettersommeren begynner innspurten i valgkampen. Arendalsuka i midten av august markerer for alvor starten på kampen om velgernes gunst. Det er en kamp vi kommer til å vie særlig oppmerksomhet. Landet har de siste åtte år vært styrt av en høyreregjering som har vært avhengig av skiftende støtte. Men Erna Solberg har etterlatt tydelige spor som vil ha betydning for valgresultatet. Det er nok å nevne endringene i kommune- og fylkesstrukturen, og delprivatiseringen av offentlig sektor hvor enkelte private aktører har fått attraktive sugerør inn i de offentlige kasser.


Det mye omtalte barnepalliasjonssenteret på Eg er et godt eksempel på sistnevnte. Og bakom synger koronaen. Er den under kontroll, slik Solberg og helsemyndighetene forsøker å gi inntrykk av?


Vi i Argument Agder går nå inn i en forsiktig sommerdvale. Vi kommer ikke til å synke hen i dyp søvn, men snarere innta en doven sommerdrøs. Med dertil lettere sommermat og nøktern drikke. Men skulle det dukke opp saker av betydning som vekker lysten til å finne fram tastaturet, vil vi være raskt på pletten med kommentarer. Så glem oss ikke, men sjekk nettsiden jevnlig for nye artikler !


Med dette ønsker vi våre lesere, støttespillere og sympatisører en riktig god sommer.

Comments


bottom of page