top of page
  • Forfatterens bildeArgument

God Jul!


Illustrasjon: Julestemning i Mandal desember 2021, foto Argument Agder

Av redaksjonen, publisert 22.12.2022


Den tredje julen i Argument Agders historie står nå for døren. I likhet med foregående år har vi også i år i gjennomsnitt publisert en ny artikkel hver eneste arbeidsdag. Det er kritiske og opplysende artikler som leseren i hovedsak ikke finner i andre medier. Og der hvor artiklene også er presentert andre steder har de først vært å lese i Argument Agder. Det ser vi som en anerkjennelse av vår redaksjonelle linje. For de artikler vi tar inn holder en kvalitet som innebærer at også andre medier raskt aksepterer dem.


Noen saker har vært fremtredende denne høsten. Skandalen rundt Andreas Hus på Egsjordet har vært en gjenganger hos oss og i mange andre medier de siste måneder. Prosjektet er omtalt av Høyre som et forsøk på privatisering,. Men i realiteten har det blitt et eksempel på priviligering, hvor nettverk, nyttige forbindelser og god markedsføring har gitt de priviligerte vide sugerør ned i felleskassa. Men det er håp. Tredje artikkel i serien om "Dramaet på Egsjordet", som vi publiserte 21. desember, forteller om en mulig løsning på misæren.


Ekstreme strømpriser, først lengst sør i Norge og senere også lenger nord, har sendt sjokkbølger gjennom økonomien til så vel private som næringslivet. Hardest har det gått ut over de nederst ved bordet; minstepensjonister, trygdede og lavinntektsgruppene. Og for de deler av næringslivet som er mest energiavhengig har året vært en nærmest apokalyptisk nedtur. For noen mot skifteretten. Og de kan på nyåret få følge av langt flere.


Inflasjonsspøkelset er tilbake etter å ha holdt seg skjult i årtier. Årsaken er klar. Ingenting er så inflasjonsdrivende som prisen på energi. Den griper inn i alle deler av vår hverdag, og dermed også i alle deler av økonomien. Mot denne bakgrunnen har regjeringen utvist forbausende liten handlekraft. Tafatt har den vinglet fra side til side uten å finne et troverdig spor ut av krisen. Slikt blir det dårlige meningsmålinger av.


Og uroen rundt Kunstsiloen har ikke vist tegn til å avta. Stadig dukker det opp nye forhold som gir grunn til omtale. Det gir rikelig stoff for analyse, kommentar og refleksjon. Sist ut i denne tilsynelatende uendelige rekke av oppsiktsvekkende hendelser var nyheten om at kunstnerisk direktør, Trude Gomnæs Ugelstad, sa opp sin stilling dagen etter et krevende styremøte. Begrunnelsen har vi hørt før. Utslagsgivende var hensynet til familie og barn. Vi aner at Kunstsiloen kommer til oppta oss (og andre) rikelig i året som kommer.


I løpet av inneværende år har vi publisert godt over 200 artikler om en lang rekke viktige tema i samtiden. Vi tar nå jule - og nyttårsferie i visshet om at vi har gitt våre lesere gode og nyttige synspunkt om mange aktuelle problemstillinger. I begynnelsen av januar er vi tilbake.

I mellomtiden takker vi for følget gjennom året som nå lakker mot slutten, og ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år!Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.noComments


bottom of page