top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Volden eskalerer

Synspunkt 27.06.2023; Unge under den kriminelle lavalder som begår voldshandlinger er det vanskelig å reagere mot. Begrensing av vold, gjengkriminalitet og økte resurser til politiet blir en viktig politisk oppgave i Kristiansand.


Illustrasjon: Steinar Bergstøl Andersen, foto privat

Av Steinar Bergstøl Andersen (FrP), 8. Bystyrekandidat for Kristiansand Bystyre, Fylkesordførerkandidat for Agder Fylkeskommune, publisert 27.06.2023


Volden eskalerer, og ingen blir spart, verken kvinner, barn eller eldre. Den blir mer brutal og den utføres ofte av unge som er under kriminell lavalder. Dette gjør at det er vanskelig å straffe og sanksjonere mot voldsmenn og kvinner. 


Det er bare et svar på dette, og det er å forebygge vold med tidlig innsats i skolen, lav terskel for å delta i organisert aktivitet og idrett, og gi skolene mer ressurser slik at de kan ansette flere miljø arbeidere og sosiallærere. Vi må også vurdere om den kriminelle lavalder bør strammes inn og gi politiet viere fullmakter til å anholde, ransake og arrestere de som begår vold. Jeg mener at det er naturlig å vurdere om den kriminelle lavalder på 15 år er nok.

Vi har også høyere antall barnevernsinstitusjoner i Agder enn resten av landet, og dette bidrar også til at volden er normalisert i Kristiansand.


Kampen mot vold, gjengkriminalitet og økte resurser til politiet blir viktig å kjempe for i Kristiansand.

Politikere har også et ansvar, og man bør unngå å bosette innvandrere fra grupper som er i konflikt med hverandre i samme område. I tillegg så må vi innføre tv overvåkning i kvadraturen slik at man kan identifisere og straffeforfølge alle voldshandlinger. 


Kampen mot vold, gjengkriminalitet og økte resurser til politiet blir viktig å kjempe for i Kristiansand. Frem til nå har vår naive og svake politiske ledelse feid dette under teppet, og nektet å snakke om volden som begås mot kvinner, barn og unge i sentrum og på skolene våre. I helgen kunne vi lese i Fædrelandsvennen at ei 15år gammel jente ble slått og sparket mens hun lå på bakken i parkeringshuset under torvet. Dette er noe som aldri skal skje, og harde virkemidler for å forebygge nye hendelser er nødvendig.Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.noComments


bottom of page