top of page
  • Forfatterens bildeArgument Agder

På tide å reflektere litt over eget arbeid?

Synspunkt 02.02.2024: Har mediene boltret seg i uroen rundt Nils Nilsen uten å formidle et nøytralt og sannferdig bilde av hans politiske virke?Av Nils Nilsen, publisert 02.02.2024


De siste ukene har det vært enkelt for en hver journalist å søke opp alt bråket som foregår i partiet INP knyttet til fhv. partileder Owe Ingemann Waltherzøe. 

Jeg vil spesielt referere til 3 episoder av Politisk Kvarter i NRK forrige uke hvor Waltherzøe ble tatt i løgn på løgn på løpende bånd, for deretter å ende opp som komiske Ali i Nytt på Nytt. 

 

Det som anføres mot ham i alle medier, og ikke minst fra INPs medlemsmasse på alle sosiale medier, er identisk med det jeg anførte både overfor partilederen, pressen, kommunedirektøren og ordfører Jan Oddvar Skisland høsten 2022.

 

Det hele endte som kjent med at pressen boltret seg i nyheter omkring meg da det rant fullstendig over for ordfører Skisland. Først og fremst fordi han ble avslørt i gjentatte formalfeil som bystyrets leder, men mest av alt fordi han i likhet med pressen hadde enorm tillit til hva partidiktatoren og løgneren anførte mot meg og hele det lokallagsstyret jeg hadde i ryggen hele veien. 

 

Resten av historien kjenner vi. Jeg gjorde et halvhjertet forsøk på å stable opp en alternativ

partiliste, hvor pressen gjorde sitt til at jobben ikke ble særlig lett, og kommunedirektøren gikk ut med kritikk av partiets program. Med unntak av NRK var pressen også ganske unnvikende, da det ble lagt ut falske AI-genererte nettsider på vårt nye parti sitt domene og hindret oss ytterligere. 


Jeg er som kjent opptatt av å bekjempe ukultur uansett parti. Ikke sitte med vedvarende makt selv.

Resultatet (altså valget) lever jeg for øvrig svært godt med. Jeg er som kjent opptatt av å bekjempe ukultur uansett parti. Ikke sitte med vedvarende makt selv. Dette har jeg også bevist utallige ganger enten det har vært gruppeleder i AP, nynazisten i Demokratene eller despoten i INP (og bystyret/administrasjonen) jeg har gått ut mot. 

 

Det som nå er aktuelt å reflektere over, gjelder den rolle media har boltret seg i. Dere har solgt aviser i bøtter og spann på å følge meg. Dere har samtidig skrevet mye som ikke er korrekt og som i anstendigheten, demokratiets og ytringsfrihetens navn kan rettes opp. Dere ga tillit til en despotisk partileder i INP, og ordføreren forsøkte sammen med kommunedirektøren å profittere på dette. 

 

Dette gjorde dere mot alle muligheter for bedre vitende. Fasit er nå at dere burde visst bedre. 

 

Jeg har selvsagt atter en gang fått rett i mine anførsler. Det bør tjene til en offentlig  beklagelse fra dere alle.  Det sies at pressen skal være med deg på alle oppturer, men selvsagt også nedturer.  I saken Nilsen vs INP og ordføreren har pressen uansett feilet i sin dekning. 

 

Jeg forventer at dette rettes opp. 

 

Ha en fin dag videre. Kristiansand bare leverer og leverer!Kommentarer? Gå til vår Facebook-side eller send til post@argumentagder.no

Comments


bottom of page