top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Kjærlighetsdiktet


YTRINGSFRIHET: Er det akseptabelt at en rekke innflytelsesrike mennesker i Kristiansand, inklusiv et medlem av Ytringsfrihetskommisjonen, på den ene siden lovpriser en språkbruk som bruker de verste skjellsord og drapstrusler mot en politisk motstander, mens de på den andre siden etterlyser anstendighet og toleranse? 


Fra utstillingen på 51K Arteriet. Foto: Argument Agder

Av Øyvind Andresen, publisert 25.6.20


Etter valget i fjor høst undertegnet 600 personer et opprop under overskriften:

«Til: Befolkningen i Kristiansand og omegn. PÅ TILLITEN LØS - OPPROP MOT NETTHETS OG TRAKASSERING I KRISTIANSAND». Jeg siterer fra oppropet:


« ... Vi som ønsker at Kristiansand skal være en tolerant og levende kulturby, oppfordrer til kamp mot netthets og trakassering, enten den kommer fra navngitte avsendere eller anonyme troll. Dere skal ikke lenger få gå løs på enkeltindivider i kommentarfeltene i samlet flokk. Dere skal ikke lenger få true folk - barn, ungdommer, transpersoner, kvinner, menn - til taushet. Dere skal ikke lenger få slippe unna med å fornærme og latterliggjøre enkeltpersoner på det groveste.


.... Målet vårt er ikke at alle skal være enige, men at meningsmotstandere skal møte hverandre med respekt, saklighet og velbegrunnede argumenter.»


Fra utstillingen på 51K Arteriet. Foto: Argument Agder

Så langt oppropet. Som initiativtakere til oppropet stod en rekke personer fra forretningslivet, utdanning, kultur og akademia. Mange av disse, inklusive et medlem av Ytringsfrihetskommisjonen, har i de siste ukene aktivt vært med å fremme og forsvare utstillingen «Angels of Death» som ble vist på galleriet Arteriet på Lumber. Bildene er laget av Sturmgeist, alias forfatter Cornelius Jakhelln, som også var en av initiativtakerne til oppropet.


Bildene retter sterke angrep på en navngitt person, visstnok uten at han ble varsla på forhånd før utstillingen ble åpnet. Jeg har på bakgrunn av tekster på bildene satt sammen dette diktet som jeg kaller «kjærlighetsdiktet».Kjærlighetsdiktet

KILL / DU SKAL ALDRI PLAGE NOEN MER VI SKYLDER DEG IKKE NOE ANNET ENN UTFRYSNING FAEN TA DINE VENNER / FAEN TA DITT HJERTE / FAEN TA DITT LIV DU SLIPPER ALDRI UNNA AUSCHWITZ THE MEANING OF PAIN. THE WAY I WANT YOU TO DIE TOD MIT UNS. DEATH IS A GIFT FROM GOD JESUS ER IKKE EN FRELSER MEN EN HEVNENS ENGEL

SOM KORSFESTER DEG PÅ EN HØYDE OVER BYEN DU SKAL ALDRI PLAGE NOEN MER / DROWN YOURSELF DU SØNN AV EN HORE – FORPULTE BASTARD - FALSKE JÆVEL – FASCISTSVIN


(Tekster hentet fra bildene på utstillingen "Angel of Death" av Cornelius Jakhelln.)


Teksten har også vært publisert på Fvn.


Comments


bottom of page