top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Fremskrittspartiet - Nye nestledere må velges

Synspunkt 07.03.2023: På det kommende landsmøte skal Fremskrittspartiet velge nye nestledere. Styrking av Agders interesser er viktig for hvem som bør velges mener artikkelforfatteren.


Illustrasjon: Sylvi Listhaug, foto FrP

Av Steinar Bergstøl Andersen, 8. Bystyrekandidat Kristiansand FrP, publisert 07.03.2023


På landsmøtet til FrP i slutten av april skal vi velge nye nestledere. Det er Terje Søviknes som tar gjenvalg. Og så har Frank Svee, Erlend Wiborg, Bård Horsrud og et par fra fylkeslaget fattet interesse og meldt seg på. 


Agder FrP har hatt en kort runde på valgene rett etter årsmøtet i helga. Vi kommer til å offentliggjøre hvem av de vi faller ned på i løpet av neste uke. Men jeg opptatt at det var enighet om våre prioriteringer. 


Det som er viktig for meg, og som er mitt ansvar, er å styrke innflytelsen til Agder FrP. Vi er et ambisiøst og sultent fylkeslag, som vil ha nasjonal innflytelse på våre saker, som etableringen av kjernekraft, olje og gass og infrastruktur, skoler og statlige arbeidsplasser i Agder. 

Jeg informerte styret på søndag, at mitt valg av nestleder er noen som deler vårt politiske syn, og som mener at Agder ikke er et passivt støttemedlem, men en aktør som forventer nasjonale posisjoner. 


Nå skal vi sondere litt de neste dagene, men vi må ha noen som deler vårt syn, og vi må begynne å stille krav.

Jeg er av den klare oppfatning at en FrP/Høyre regjering i 2025 uten noen fra Agder som verken statsråd eller statssekretær er uheldig, og skaper en "vi og de" følelse. Det skaper igjen frustrasjon og oppgitthet, og kan dempe motivasjonen. Nå skal vi sondere litt de neste dagene, men vi må ha noen som deler vårt syn, og vi må begynne å stille krav. 


Setningen som etter hvert begynner å bli et populær ordtak på folkemunne " Det er aldri noen med i regjering fra Agder, men det er alltid noen med fra Rogaland" er noe jeg ikke aksepterer som noe vi bare må godta. Det blir en spennende tid fremover, og jeg har som mål å posisjonere Agder FrP i en god posisjon inn mot stortingsvalget 2025. 


Agder FrP har stor tillit til vår partileder Sylvi Listhaug, og hun har flere av oss kjent i noen år. Vi har fått en dyktig partileder, og det er viktig for oss å vise lojalitet til henne, samtidig som vi ikke stiller krav, men har en forventning om at Ager blir vurdert i sammensetningen av regjeringen. Spesielt fordi vi vet sikkert at vi har kandidater som kan fylle disse vervene. 

Det at det er flere kandidater til nestleder vervet er positivt. Da kan vi stille forventninger litt mer tydelig, og alle som er nestleder vet at de må gi oss en tilbakemelding, og vi tenker hva som er best etter det. 


Agder FrP skal ikke være noe gnav og mas i slike valgprosesser. Jeg som fylkesleder velger å si ifra på en høflig, dannet og respektfull måte. Slik at også sentralstyret, valgkomite og landsmøte vet om hva vi ønsker, og at vi jobber mot en innstilling som vi er tilfredse med. Eller om vi må nødt å sende forslag på landsmøtet, slik at det blir en kampvotering. Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.no


Yorumlar


bottom of page