top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Bernanders taushet

Kommentar 09.05.2023: Høyres ordførerkandidat Mathias Bernander er opptatt av frivilligheten og idretten. Men han og partiet må også forklare velgerne og de andre politiske aktørene hvilke standpunkt Høyre har i de vanskelige og omstridte sakene.


Illustrasjon: Høyres ordførerkandidat Mathias Bernander, foto Høyre

Av Bernt H. Utne, publisert 09.05.2023


Endelig kom Mathias Bernander (H) ut av skyggen og inn på den politiske arena med klare synspunkt. Det er bra. I artikkelen "Sitter Høyre stille i båten", svarer han på vår analyse om Bystyrevalget - finnes det alternativer, publisert i Argument Agder og senere i forkortet utgave i Fædrelandsvennen. Der forklarer han sine politiske prioriteringer. Som i hovedsak dreier seg om idretten og frivilligheten. Idrettslag, Blå kors og Sanitetsforeningen er viktige hjørnesteiner i dugnadssamfunnet. Ingen tvil om det. Men utmerkede tiltak i regi av Lions-club i Tveit avgjør ikke ordførervalget. For det er ikke der de politiske slagene kommer til å stå.


Velgerne må vite hvor de enkelte partier står i de viktige og vanskelige sakene.

Avgjørende for utfallet av det kommende valg er hvilke løsninger partiene har i de vanskelige og omstridte spørsmål som preger Kristiansand og hele regionen. La meg nevne noen av dem. Byvekstavtalen, havneflytting, kommunereversering, skolekutt og en gryende rusdebatt etter Høyres radikale programforslag om å gjøre Kristiansand om til en narkofristad.


Velgerne må vite hvor de enkelte partier står i de viktige og vanskelige sakene. Det holder ikke å bare henvise til partiprogrammet, eller hva partiet mente om et tema ved siste valg. Og i det som kan bli et høyst brokete partilandskap i bystyret må også de andre politiske aktørene forstå hva Høyre mener dersom bygging av stabile koalisjoner skal være mulig.


Alle de forannevnte tema, og flere med, må Høyre og Bernander komme ut i medielandskapet med klare svar på. Det har han ikke gjort til nå.Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.no


Comments


bottom of page