top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Vestre del av Agder nedprioriteres av regjeringen

Synspunkt 09.06.2022: Vestre del av Agder er glemt av en handlingslammet regjering under Arbeiderpartiets ledelse. Regjeringen viser en uforståelig politisk prioritering hevder artikkelforfatteren.


Illustrasjon: Nye Veier AS


Av fylkestingsrepresentant Steinar Bergstøl Andersen (FrP), publisert 09.06.2022


Vestre del av Agder må prioriteres

Skal Agder fungere som et samlet fylke, så må man også prioritere vestre del av regionen. FrP forhandlet inn og etablerte selskapet Nye Veier AS når Høyre og FrP etablerte regjering i 2013, et selskap som bygger veier raskere, billigere og mer effektivt enn noen annen regjering noensinne har gjort. Vår borgerlige regjering satt i gang storstilt veiutbygging, som var på et nivå som Arbeiderpartiet aldri har vært i nærheten av verken på effektivitet eller pris. 


Arbeiderpartiets handlingslammelse

Men etter noen måneder med ei LO finansiert regjering så stopper det helt opp, det er ikke nok penger. Regjeringen sier som rett er, at råvareprisene er gått opp. Men hvem er det som tjener på at priser stiger, jo det er nettopp regjeringen. De håver inn mer enn noensinne, men de vil ikke bevilge mer penger til vei. Vi må betale skyhøye priser på strøm og drivstoff.

Det kan se ut som regjeringen har en agenda mot vestre del av Agder. "Tilfeldigvis" det området som FrP gjør det bra i er det området som blir nedprioritert. Er dette et forsøk på å svekke områder som i stor grad støtter FrP. Slik at regjeringen kan forsøke å skylde på oss? Men alle vet at det uansett ikke er sant. Veiutbyggingen er stoppet, og det er ene og alene vår svake og handlingslammet regjering med Arbeiderpartiet som har ansvaret. Borgerlige parti fikk på plass veien mellom Mandal og Kristiansand, dere har ikke klart noe. Det er full stopp.

Jeg har alltid trodd at det var i udemokratiske stater at regjeringen "sulter" ut befolkningen der de sliter med oppslutningen.

Samarbeid nødvendig

Skal vi klare å løfte Agder vest for Lindesnes, så må vi gjøre det sammen. Jo større FrP blir jo mer innflytelse får dere som bor i denne delen av Agder.

Jeg var med på å få på plass ny Eilert Sundt videregående skole i Farsund, men jeg stemte imot Kunstsilo i Kristiansand. Men det var noen representanter fra Arbeiderpartiet i Lindesnes og Lister som sikret flertall for kunstsilo i Kristiansand til en kostnad som nå er passert 700 millioner.

Jeg har alltid trodd at det var i udemokratiske stater at regjeringen "sulter" ut befolkningen der de sliter med oppslutningen.


Uforståelige prioriteringer

Det blir også stengt på akutten ved sykehuset i Flekkefjord i sommer i noen uker, i en tid der trafikken vil øke og det statistisk sett er flere ulykker. Bare det faktum at AP har prioritert å sette ned ei nemd som skal se på muligheten for å utvide abortgrensen til 18 uker, samtidig som de ikke klarer å holde akuttfunksjonene åpne vitner om en syk prioritering av vår nye helse og omsorgsminister fra Arbeiderpartiet.

Prioriteringene til Arbeiderpartiet har endret seg, og måten de driver politikk på har også endret deg. Agder er nedprioritert, og vestre del av Agder har de fullstendig ignorert. 


Steinar Bergstøl Andersen (46) har studert Business and Management i England, og er leder av hovedutvalg for Kultur, Folkehelse og Frivillighet i Agder fylkeskommune.

Han har erfaring fra politikk, næringsliv, styrearbeid og organisasjon.

I tillegg til å være en del av politisk ledelse i Agder, arbeider han også som veileder i NAV.Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.noコメント


bottom of page