top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Sjefsredaktør på ville veier

Synspunkt 15.08.2023: Sjefredaktør i Fædrelandsvennen Eivind Ljøstad avslører i en personlig kommentar Slutt på Senter-Party hvordan hans standpunkt i kommunedelingssaken tilsynelatende fortrenger ethvert kritisk blikk, og bedøver sjefsredaktørens journalistiske instinkter.


Illustrasjon: Sjefsredaktør uten journalistiske instinkter av T. Vestaas

Av Morten Mosberg, samfunnsengasjert innbygger i Søgne, publisert 15.08.2023


Kommentaren er en oppfølger til Fædrelandsvennens artikler de siste dagene der sentrale lokalpolitikere for SP står frem som frustrerte over egen oppslutning. Det tegnes et bilde der valgkampen lokalt har blitt vanskelig som en konsekvens av at SP nasjonalt for tiden sliter i motvind på mange politiske områder. Og rosinen i pølsa er kommunedelingssaken. Lokale topper siteres, antakelig til fornøyelse for sjefsredaktøren, på at grasrota og SP lokalt overkjøres fra sentralt hold. Ja, Kristiansand SPs lokallagsleder ser ut til å mene at den enkeltsaken som bidro mest til tidenes resultat, spesielt i Agder, ved forrige valg nå gjør det vanskelig å kapre velgere.


Det er ikke til å begripe, og det er vanskelig å forstå hva som ligger bak dette utspillet. Men at det er forankret i grasrota må man nesten være storkommuneforkjemper for å tro på. Fakta er at bare tolv prosent av de som vil stemme SP i Kristiansand er enige med lederen i Kristiansand SP, mens åttifire prosent er for å gi Søgne og Songdalen tilbake sin kommunale selvstendighet. Både Ljøstad og Haavold vet alt dette. Det burde de i hvert fall.


Men i dette tilfellet er det lokallagslederen som kverker grasrota, mens Ljøstad står for giften.

Med dette som bakteppe raljerer og disser sjefredaktøren SP i kjent stil. Som alltid med en god penn. Ljøstad avslutter med å trekke frem at nettopp grasrota er viktigere for Senterpartiet enn noe annet parti, og at det etter høstens valg sannsynligvis vil komme et krav om å trekke partiet ut av regjeringssamarbeidet. «Tørker graset ut, visner også partiledelsen» er det siste nådestøtet i dommen.


Om det er de angivelige stridighetene internt i SP som i et glimt av ekstase og håp om storkommunens fortsatte eksistens frarøver sjefredaktør Ljøstads journalistiske evner er ikke godt å si. Hans konklusjon er uansett snudd fullstendig opp ned, og ville passet bedre i bakvendtland. Han har rett i at interne partistridigheter alltid er ødeleggende. Spesielt i en valgkamp. Men i dette tilfellet er det lokallagslederen som kverker grasrota, mens Ljøstad står for giften.Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.no


Comments


bottom of page