top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Satser på kvinnene

Synspunkt 02.11.2022: Miljøpartiet de grønne (MDG) satser på kvinnene og går inn i neste års valgkamp med tre kvinner på de øverste plassene. Deretter følger to menn. Partiet bryter dermed med den politiske sedvane de siste førti år om jevn kjønnsfordeling i toppen av valglistene.


Illustrasjon MDG, foto Hildegunn Marie Tønnesen Seip

Fra pressemelding Kristiansand MDG (forkortet og redigert), publisert 02.11.2022


Kristiansand Mdg har enstemmig valgt gruppeleder Hildegunn Marie Tønnessen Seip som ny listetopp i et muntert nominasjonsmøte på Spiregården. Med det har byen fått sin første kvinnelige ordførerkandidat til valget i 2023!


Med seg får hun mangeårig drivkraft i Mdg og nestleder i By -og tedsutvalget Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, og nåværende bystyrerepresentant med lang fartstid fra Grønn ungdom, Elisabeth Garlie Udjus. To nykommere i Kristiansandspolitikken, Evren Ünal og Jan Kristian Sæbø følger på 4. og 5. plass.


Hildegunn Tønnesen Seip bor i Songdalen og representerer bygda og byen i god balanse. Hun er gruppeleder i Kristiansand MDG og har fast plass i formannskapet. Hun er også sosialpolitisk talsperson på nasjonalt nivå, og sitter i fylkesstyret. Marte Ulltveit-Moe er en kunnskapsrik og erfaren politiker som er en drivkraft i Kristiansand MDG. Hun bor på Eg, har vært gruppeleder i en krevende periode, og er nestleder i By- og stedsutviklingsutvalget. Elisabeth Udjus kommer fra Søgne, og sitter i bystyret i oppvekstutvalget. Hun har prioritert det politiske arbeidet i en ellers hektisk hverdag som student i Oslo.

Illustrasjon MDG Foto Fra venstre: Evren Ünal, Hildegunn Marie Tønnessen Seip, Marte Rostvåg Ulltveit Moe og Jan Kristian Sæbø. Ikke tilstede på bildet: Elisabeth Garlie Udjus, pt utplassert ved den norske ambassaden i Reykjavik.

Partiets mannlige representanter følger på de neste plassene. Evren Ünal sitter i lokallagsstyret, og har nå rollen som nestleder. Han kommer fra Slettheia, er nettopp ferdig med studier, og har en jobb som lar seg kombinere godt med partiarbeid. Jan Kristian Sæbø bor på Søm og er en ressursperson som partiet vet å spørre når et arbeid skal gjennomføres. Han har et stort engasjement for lokalpolitikk, og er i en livsfase som gjør det mulig å satse enda tydeligere på politikken.


MDG opplyser at partiet ønsker å stille en fullverdig liste til kommende bystyrevalg med totalt ca 50 kandidater. En fullstendig oversikt vil bli kunngjort om kort tid.Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.no
Opmerkingen


bottom of page