top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Norsk Industri og Sindre Finnes

Kommentar 28.09.2023: Det er uforståelig at NHO og Norsk Industri ikke har hatt klare regler for ansattes handel med aksjer og finansielle instrumenter.


Illustrasjon: Sindre Finnes sammen med Michelle Obama, foto Wikipedia (Amanda Lucidon)

Av Randi Øverland, publisert 28.09.2023


Vi har fått kunnskap om at Sindre Finnes, gift med høyreleder Erna Solberg, har foretatt 3 640 handler med aksjer og andre verdipapirer i over 8 år. Alle årene Erna Solberg var statsminister.


Sindre Finnes er ansatt i Norsk Industri, ett av 20 landsforbund i NHO. Knut E. Sunde er direktør i Norsk Industri og har personalansvar for Sindre Finnes. Finnes selv har som jobb å følge utviklingen som gir en oversikt over situasjonen i norsk industri.


Nå viser det seg at Finnes i følge Dagens Næringsliv (DN) har handlet aksjer og «veddet» i omtrent alle medlemsbedriftene i Norsk Industri som er på børs. Det handler om 13 børsnoterte medlemsselskaper. Og her har Finnes bl.a. veddet på at bedriftenes børsverdi ville falle.


Lojalitetsplikten ligger som en forutsetning i alle arbeidsavtaler.

Dette mener direktør Sunde gjør at Finnes er illojal i forhold til bedriftene i Norsk Industri. Lojalitetsplikten ligger som en forutsetning i alle arbeidsavtaler. De ansatte skal holde seg til den og selvfølgelig ikke undergrave interessene til medlemsbedriftene – og i alle fall ikke tjene penger på det.


Det uforståelige er etter min mening, at NHO og Norsk Industri ikke har hatt tydelige grenser som er nedfelt i et regelverk, for ansattes kjøp og salg av aksjer og veddemål. Det må jo være spesielt viktig for Norsk Industri, men også for NHO!


Skandale på skandale? Jeg tenker at det altså måtte en Sindre Finnes-skandale til for at Norsk Industri med direktør Sunde og toppsjef Lier-Hansen våknet! Nå sier de at nytt regelverk må vedtas.


For å si det mildt; det er ikke tillitsvekkende! Norsk Industri er en organisasjon med lange tradisjoner, og så har de altså ikke hatt tydelige regler på dette ømfintlige området. Helt ufattelig, spør du meg.


På denne måten bygges tilliten til det norske systemet ned steg for steg! Det er både urovekkende og trist!Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.no


Σχόλια


bottom of page