top of page
  • Forfatterens bildeArgument

Et spennende signal fra vår nye regjering

Synspunkt 13.06.2022: Den rød-grønne regjeringen tar grep og lar innbyggerne i de tidligere kommunene Søgne og Songdalen få si sitt i en folkeavstemming. Men skal vanlig folk nå bli hørt, eller er det bare et vindkast spør forfatteren.


Illustrasjon: Nye Lindesnes kommune


Av Petter Thilesen, publisert 13.06.3033


Er vi på vei nå – mot at vanlig folk skal bli hørt eller er det bare et vindkast? Regjeringen har brukt loven i ordets rette forstand og omgjort et lokalt fattet vedtak. Det liker selvsagt ikke det lokale establishmentet, men de vet nok innerst inne at det er riktig.


Det er lurt å være åpen i politiske spørsmål og lytte når noen sier noe! Uansett! I Kristiansand kommune er det snakk om intet mindre enn at de som bor der skal bestemme om de ønsker å være en del av storkommunen eller gå tilbake til de gamle kommunegrensene. En folkeavstemming om et så sentralt demokratisk spørsmål burde det ikke være noen debatt om. Dette er jo bare en sak om innbyggerne har det bedre nå enn før og det burde ikke kunne utløse de reaksjonene som NRK viser på Dagsrevyen.


Samme dag som Skisland kritiserer regjering og fedreland nord og ned for å overstyre et vedtak fattet av Kristiansand kommunestyre så dukker det opp et tilsvarende problem i et leserinnlegg i Lindesnes avis, som nok garantert også hisser opp kommunesammenslåings tilhengerne i nye Lindesnes.

Jeg ser som alle andre at avstanden til politikere og administrasjon i kommunen er blitt mye større etter sammenslåingen

Jeg hadde ikke ventet slike utspill fra våre innbyggere, men jeg støtter oppropet fult ut selv om jeg bor i gamle Mandal kommune og vel egentlig bare har fordeler av denne sammenslåingen...

Jeg ser som alle andre at avstanden til politikere og administrasjon i kommunen er blitt mye større etter sammenslåingen. Jeg ser at våre politikere bruker størrelsen på kommunen for å argumentere for sentralisering av helsehus og rådhus og sikkert mange andre hus. Dette tyder på at kommunen neppe hadde vedtatt nytt helsehus på Skinsnes om ikke kommunestørrelsen kunne forsvare dette.


Er det virkelig ønskelig at alle skal ha arbeidsplass i Mandal, eller er det ønskelig at alle som skal på helsehus må til Mandal.... eller er det bare en konsulentutredning om fordelene av å ha et sentralisert helsesystem som betyr noe...


Jeg har tidligere sagt at det viktigste i organiseringen av kommunen er arbeidsplasser der folk bor slik at vi unngår de store problemene som følger med byer. Vi unngår bilkø i Store Elvegate, bygging av parkeringsplasser på friområdene, store reisekostnader for å komme på jobb, veibygging, hurtigsykkelveibroer, nedlegging av skoler og butikker, barnehager og kulturhus, nedlegging av pub-er og restauranter, og bygging av grønne parker i bysentrum for å gi folk natur... sånn at vi blir mer lykkelige..


Og kanskje, men ikke minst: at den vi har valgt til ordfører får en mulighet til å kjenne kommunen sin.Kommentarer? Gå til vår Facebookside eller send til post@argumentagder.no


Comments


bottom of page