top of page
  • Forfatterens bildeArgument

God påske i en underlig tid

Koronaen har festet grepet om Norge. Vi er alle berørt på en eller annen måte. Så langt ser det ut til at Regjeringens og helsemyndighetenes håndtering av virus-pandemien har vært god.


Av redaktør Bernt H. Utne, publisert 8. april 2020

Situasjonen er utfordrende, og følgene vil bli langvarige. Men befolkningen har vist ansvar og samhold. Med synkende tall for koronarelaterte dødsfall og nye smittetilfeller kan vi ane håp om et mer normalt liv utover våren.


Problemet nå er hvilke tiltak som skal oppheves når. Pandemien har uvegerlig skapt frykt og usikkerhet. Skulle Regjeringen ønske å åpne skoler og barnehager etter Påske er mange foreldre usikre på om det virkelig er trygt å sende ungene i barnehagen eller på skolen. Og når kan vi gå til frisøren, eller i svømmehallen, og er det trygt å gå dit?


Utfordringene for myndighetene står i kø. Men foreløpig har de stått stødig i stormen. Med unntak av ordførerne i hyttekommunene, og ledelsen i Redningsselskapet! De første ville ikke se en eneste hytteeier i Påsken, og fikk i panikk presset gjennom et hytteforbud. Når de nå plutselig oppdager at uten hytteturister dør kommunens næringsliv har pipen fått en annen lyd. Nå vil de ha statlig hjelp. Og Redningsselskapet mente de var en del av nødetatene, og derfor ville de ikke se en fritidsbåt på sjøen i Påsken. Det kunne jo bli noen å redde, og da var de ikke klar til koronainnsats. Forhåpentligvis vil denne krisen vise så vel hyttekommunene som Redningsselskapet, at det lønner seg lite å skjære over grenen man sitter på!


Vi i Argument Agder har hatt en formidabel start. Responsen har vært god, og vi vet at mange følger oss. Noen med kritiske øyne, andre med håp. Noen av artiklene vi har presentert har hatt en kritisk vinkling. Andre har vært av mer orienterende og underholdende art. Den linjen kommer vi til å fortsette med. Vi har flere saker under arbeid som vi håper vil være nyttige bidrag til en høyst nødvendig offentlig debatt.


Vi ønsker alle våre lesere God Påske!

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page